• It Architectuur Amersfoort

  

 • Home
 • Diensten
 • ArchiMedes architectuurpublicatieplatform

ArchiMedes™ architectuurpublicatieplatform

Heeft u veel geïnvesteerd in het opstellen van de enterprisearchitectuur van uw organisatie? Dan wilt u natuurlijk dat die architectuur in de hele organisatie bekend is en gebruikt wordt. Maar is uw architectuur voor al uw medewerkers beschikbaar? En ook toegankelijk? Professionele architectuurtools zijn doorgaans onbruikbaar voor niet-architecten, vanwege het specialistische karakter en licentiebeperkingen.

Architectuur toegankelijk gemaakt

Screenshot ArchiMedes2

Speciaal voor het gebruiksvriendelijk publiceren van uw enterprisearchitectuur hebben wij daarom ArchiMedesTM ontwikkeld. ArchiMedesTM is een kant-en-klaar platform waarop u architectuurmodellen kunt publiceren die u heeft opgesteld met bestaande tools als ARIS, BiZZdesign Architect of Archi*. U kunt die specialistische kennis met ArchiMedesTM ontsluiten en combineren met andere kennis zoals procesmodellen of een CMDB. U bepaalt zelf wie er toegang hebben en u kunt kennis toegankelijk maken op een voor elke doelgroep geschikte, eigen wijze. En met het interactieve karakter van ArchiMedesTM kunnen uw medewerkers vanuit Business en IT zelf bijdragen aan de architectuur door kennis aan te vullen, te corrigeren en te bediscussiëren. De architectuur die nu nog exclusief van de architecten is, wordt zo een architectuur van de hele organisatie!

ArchiMedesTM is een cloud-service** met een heel eenvoudige kostenstructuur. Via een maandelijks opzegbaar abonnement betaalt u alleen voor het gebruik. Er gelden geen beperkingen ten aanzien van het aantal gebruikers, modellen of wat dan ook – er geldt alleen een “fair use”-beleid. U hoeft dus niet te investeren in het ontwikkelen of aanschaffen en beheren van eigen software, en u profiteert direct mee met de doorontwikkeling van het platform. Met name de combinatie van ArchiMedesTM met het opensource architectuurtool Archi vormt een zeer kostenefficiënte oplossing, geschikt voor organisaties die net met enterprisearchitectuur beginnen.

Wilt u meer weten over ArchiMedesTM? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij kunnen tevens een demonstratie verzorgen bij u op kantoor, waarbij we direct een van uw ArchiMate-modellen importeren.

Productkenmerken 

Hieronder staan de belangrijkste kenmerken van ArchiMedesTM opgesomd:

Screenshot ArchiMedes

 • ArchiMedesTM is gebaseerd op de open-sourcesoftware van MediaWiki.
  Groot voordeel hiervan is de herkenbaarheid: iedereen is bekend met Wikipedia, de internet-encyclopedie die op hetzelfde platform is gebaseerd.
 • ArchiMedesTM werkt met open standaarden.
  Omdat de importfunctie werkt op basis van het Open Group ArchiMate Exchange Format, kiest u zelf met welke modelleertools u wilt werken. U kunt bijvoorbeeld ArchiMedesTM gebruiken in combinatie met het gratis opensourcepakket Archi. U beschikt met die combinatie over een uiterst kosteneffectieve maar volwaardige oplossing voor het modelleren, publiceren en analyseren van uw enterprisearchitectuur.
 • ArchiMedesTM gebruikt semantische technologie.
  Omdat de architectuurkennis in ArchiMedesTM in semantische vorm wordt vastgelegd, worden views en analyses gegenereerd. Dat waarborgt niet alleen de actualiteit maar schept bovendien de mogelijkheid om analyses aan te passen en uw eigen analyses te definiëren.
 • ArchiMedesTM is interactief.
  Medewerkers kunnen reageren op en discussie voeren over architectuuronderwerpen. Ook kunnen medewerkers, net als bij Wikipedia, de architectuur actueel houden door zelf aanvullende informatie toe te voegen.
 • ArchiMedesTM maakt het mogelijk om architectuurkennis te verrijken. 
  Bijvoorbeeld door het opnemen van toelichtingen, historische of andere aanvullende informatie zoals de afwegingen die hebben plaatsgevonden bij besluitvorming; zaken die u doorgaans niet in modelleertools kwijt kunt. Uw architectuur wordt dan een echte encyclopedie in plaats van alleen een verzameling views.
 • ArchiMedesTM kan kennis uit meerdere bronnen combineren.
  U kunt bijvoorbeeld uw enterprise-architectuurmodellen combineren met informatie uit de CMDB en projectportfolio-managementinformatie, om applicatie-lifecyclemanagement effectief te ondersteunen.
 • ArchiMedesTM is gebruikergericht.
  Architectuurinformatie kan voor meerdere doelgroepen op een aansprekende wijze ontsloten worden. Zo hebben bijvoorbeeld managers een andere invalshoek dan applicatiebeheerders, wat vraagt om een eigen ingangspunt met specifieke views en overzichten.
 • ArchiMedesTM is een cloudgebaseerde oplossing.
  U betaalt alleen voor het gebruik en hoeft niet zelf de software te installeren, hosten en beheren. Dat betekent dat u niet hoeft te investeren in het ontwikkelen of aanschaffen van software of het opdoen van technische kennis en expertise voor beheer. ArchiMedesTM werkt met elke gangbare browser en vereist geen bijzondere plugins.
 • ArchiMedesTM is een community-product.
  Wij werken actief aan de doorontwikkeling van ArchiMedesTM met behulp van u en andere klanten. Architectuuranalyses die we voor de ene klant ontwikkelen, kunnen ook beschikbaar komen voor andere klanten. Daarmee wordt het product steeds rijker in functionaliteit.
 • ArchiMedesTM is uitbreidbaar.
  Wij bieden een aantal aanvullende extensies voor bijvoorbeeld single-signonintegratie met uw netwerk of het genereren van PDF-documenten uit uw architectuurmodellen.
 • ArchiMedesTM is aanpasbaar.
  U kunt bijvoorbeeld toegangsrechten (laten) aanpassen of een geheel eigen vormgeving opzetten die perfect aansluit bij de huisstijl van uw organisatie. We hebben hiervoor reeds meerdere skins beschikbaar waaronder een rijkshuisstijl-skin.
 • ArchiMedesTM heeft geen knellende licentievoorwaarden.
  Er gelden geen beperkingen ten aanzien van het aantal modellen, bytes of gebruikers, er geldt alleen een fair-usebeleid. U kunt uw daarom architectuurmodellen beschikbaar stellen aan al uw medewerkers zonder dat u torenhoge licentiekosten betaalt.
 • AArchiMedesTM ondersteunt meerdere talen naast elkaar.
  Meertaligheid betreft niet alleen de gebruikersinterface maar ook de architectuurmodellen zelf, en het platform is daarmee bij uitstek ook geschikt voor internationale organisaties.


* De (handels)rechten van deze tools berusten bij de respectievelijke leveranciers. ArchiMedesTM kan gebruikt worden in combinatie met elk architectuurtool dat het ArchiMate-uitwisselformaat van The Open Group ondersteunt.

** Desgewenst kan het platform ook intern in uw eigen datacenter geïnstalleerd worden.

 

Contact

ArchiXL B.V.
Nijverheidsweg Noord 60-27
3812 PM Amersfoort

Telefoon: 033 258 5545

E-mail: info@archixl.nl

   

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws en ontwikkelingen binnen ArchiXL?

Aanmelden voor de nieuwsbrief