• It Architectuur Amersfoort

  

  • Home
  • Diensten
  • Architectuurvolwassenheidsscan

Architectuurvolwassenheidsscan

Als CIO bent u verantwoordelijk voor de architectuur in uw organisatie. U vindt architectuur belangrijk om eindelijk de complexiteit in het ICT-landschap beheersbaar te maken. Uw architecten begeleiden daarom projecten met het schrijven van PSA's en het vertalen van uw doelstellingen naar concrete projectrichtlijnen. Maar voor een succesvolle architectuur is meer nodig. Worden uw architecten begrepen door de business? Zijn ze een gelijkwaardige gesprekspartner? In hoeverre staat het topmanagement achter uw architectuurvisie? De ArchiXL architectuurvolwassenheidsscan geeft inzicht in waar u staat.

avs radarplot

Drie dimensies

Het architectuurvak kent vele aandachtsgebieden. Wij zien drie dimensies: architectuur maken, architectuur gebruiken en architectuur organiseren. Als deze drie met elkaar in evenwicht zijn, kunt u effectief én efficiënt architectuur bedrijven. De ArchiXL architectuurvolwassenheidsscan geeft aan hoe goed de architectuurfunctie in uw organisatie is ontwikkeld, maar biedt ook concrete aanbevelingen om deze op een hoger plan te brengen. Onze aanbevelingen zijn daarbij gericht op wat uw organisatie nodig heeft, rekening houdend met cultuur, omvang en sector. We gebruiken onze kennis en ervaring als architect om verbeteringen te adviseren die ook echt effect sorteren.

Interviews

De basis voor onze aanpak is de architectuurvolwassenheidsmatrix van de open architectuurmethode DYA*. Hierbij hoort een lijst met 150 stellingen over architectuur in uw organisatie. We beantwoorden deze stellingen door interviews te houden met een aantal makers en gebruikers van architectuur. Met uzelf en een of twee architecten, maar ook met een projectleider, informatiemanager, i-adviseur of lijnmanager. We berekenen de score voor de organisatie als geheel, maar bepalen ook de verschillen tussen de doelgroepen.

avs score

Beoordeling

Na de interviews beoordelen we een aantal architectuurproducten uit uw organisatie, zoals de doelarchitectuur en PSA's. We toetsen daarbij op doelgerichtheid, begrijpelijkheid, inhoudelijke juistheid en traceerbaarheid van ontwerpkeuzes. De uitkomst in combinatie met de interviews en onze expertise bepaalt het totale volwassenheidsniveau. Tot slot bepalen we naast de eindscore ook de gewenste score. Uit het verschil volgen de speerpunten voor verbetering. We geven daarbij heel concrete en direct toepasbare verbeteradviezen. Waarmee u direct aan de slag kunt om uw architectuurteam effectiever te maken.

Download hier onze informatiesheet

NB: Voor het uitvoeren van een architectuurvolwassenheidsscan (zes interviews en vier productbeoordelingen) rekenen we nu tijdelijk een vaste prijs van slechts € 9.950,-. Wilt u hiervan gebruikmaken? Neem dan contact op met Erwin Oord.

 *DYA is een in Nederland algemeen gebruikte open architectuurmethode. DYA is een geregistreerd handelsmerk van Sogeti.

Contact

ArchiXL B.V.
Nijverheidsweg Noord 60A-27
3812 PM Amersfoort

Telefoon: 033 258 5545

E-mail: info@archixl.nl

   

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws en ontwikkelingen binnen ArchiXL?

Aanmelden voor de nieuwsbrief