• It Architectuur Amersfoort

  

  • Home
  • Diensten
  • Semantiek en kennismanagement

Semantiek en kennismanagement

Weet u of essentiële kennis wel wordt gedeeld in uw organisatie? Denkt u dat medewerkers elkaar voldoende begrijpen?

Onze adviseurs ondersteunen u bij vraagstukken gerelateerd aan semantiek en kennismanagement. Wij bieden u hoogwaardige dienstverlening, van managementadvies over doelen en strategie tot ontwerp en begeleiding van de uitvoering of uitbesteding van kennismanagementprojecten.

Semantiek en kennismanagement

Semantiek is een vakgebied dat zich bezighoudt met 'betekenis'. Het toepassen van semantiek is dan ook gericht op het toevoegen of expliciet maken van betekenis voor bestaande informatie of gegevens. Semantiek maakt informatie betekenisvol door de context van die informatie in de vorm van relaties en eigenschappen gestructureerd vast te leggen. Deze structuur heeft een formeel karakter en is daardoor door zowel mens als machine eenduidig te interpreteren. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk op basis van de semantiek nieuwe, indirecte feiten af te leiden en de semantiek te gebruiken bij het beantwoorden van zoek- en informatievragen van gebruikers.

De laatste jaren staat het vakgebied semantiek steeds meer in de belangstelling. Op het World Wide Web wordt de toepassing van semantiek wel aangeduid als Semantic Web of Web 3.0 - de opvolger van het sociale Web 2.0. Ook het begrip Linked (Open) Data heeft zijn oorsprong in de wereld van de semantiek, met als achterliggende idee het Semantic Web in te zetten om gegevens op individueel niveau te ontsluiten en betekenisvol aan elkaar te relateren. Zo ontstaat op het web een 'wolk' van semantisch gerelateerde gegevenssets: de Linked Open Data Cloud.

Expertise

Onze medewerkers zijn deskundige consultants met brede kennis en ervaring op het gebied van:

  • Kennismanagement
  • emantiek en semantische technologie
  • Linked (Open) Data
  • Kennismodellering

Contact

ArchiXL B.V.
Nijverheidsweg Noord 60A-27
3812 PM Amersfoort

Telefoon: 033 258 5545

E-mail: info@archixl.nl

   

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws en ontwikkelingen binnen ArchiXL?

Aanmelden voor de nieuwsbrief