• It Architectuur Amersfoort

  

VNG Realisatie

“Architectuur is nooit een doel op zich”

GEMMA staat voor Gemeentelijke Model Architectuur. Deze landelijke referentiearchitectuur helpt de 380 gemeenten in Nederland om hun informatievoorziening en ICT in samenhang aan te sturen. De omvangrijke architectuur liet zich ruim vier jaar geleden niet langer in een ‘boekvorm’ gieten en VNG Realisatie riep de hulp in van ArchiXL. “Wij waren op zoek naar een andere manier van ontsluiten en het door hun in eigen beheer ontwikkelde kennismanagementplatform (wiki) leek daarvoor de ideale oplossing”, vertelt Theo Peters.

Lees het hele artikel

ArchiXL ontwikkelt innovatieve ‘list’ voor Kadaster

Twee jaar heeft het Kadaster gewerkt aan de ontwikkeling van een dataplatform om een grote diversiteit aan geografische gegevens volgens internetstandaarden op een laagdrempelige manier beschikbaar te maken voor de samenleving.

“Wat begon als een vage opdracht met slechts enkele regels op papier, is mede dankzij denkwerk en procesbegeleiding van Danny Greefhorst uitgegroeid tot een zeer innovatief project”, aldus Leo van der Sluijs.

Lees het hele artikel

Gemeente Venlo

Net als veel andere gemeentes had de gemeente Venlo te maken een turbulente informatievoorziening. Klantcontactcentra, basisregistraties en midoffices; het zijn allemaal ontwikkelingen die een fikse impact hebben op de gemeentelijke ICT.

ArchiXL heeft bijgedragen aan een meer gestructureerde inrichting van de informatievoorziening door een architectuur op te zetten en de gemeente mee te nemen in het denken en werken onder architectuur.

"Bij de implementatie van het midoffice heeft ArchiXL ons enorm geholpen met visueel overzicht. Ze hebben ons helder uitgelegd wat werken onder architectuur betekent. Door de bijdrage van ArchiXL hebben we veel meer grip op onze projecten.”
(Frank Stege, teamleider informatievoorziening)   Lees de uitgebreide beschrijving

Gemeente Gouda

Bij Gemeente Gouda heeft ArchiXL onderzoek gedaan naar de impact van de landelijke basisregistraties op de informatievoorziening van de gemeente. In dat kader is ondermeer een analyse uitgevoerd naar de impact van de basisregistraties op het applicatielandschap van de gemeente.

Daarnaast heeft een onderzoek plaatsgevonden naar de inrichting van een gegevensmakelaar, waarbij een RFI is uitgevoerd en oplossingen met elkaar zijn vergeleken.

"Dankzij het door ArchiXL uitgevoerde onderzoek zijn wij in staat om beter in te spelen op de noodzakelijke veranderingen in ons applicatielandschap. We weten waar we staan en wat we kunnen verwachten." (Ingmar Kim, themamanager basisregistraties)  
Lees de uitgebreide beschrijving

Provincie Utrecht

Bij de Provincie Utrecht heeft ArchiXL de architectuur voor de elektronische dienstverlening opgesteld.

Deze architectuur vertaalt de plateauplanning zoals opgesteld in het programma Utrecht e-Provincie naar de implicaties voor de informatievoorziening van de Provincie. Kernonderdelen van de architectuur zijn de introductie van een mid-office met een zaaksysteem, en aansluiting bij de federated identity architectuur van mijnoverheid.nl en het toekomstige eHerkenning netwerk voor bedrijven.

"We zijn zeer tevreden over de ArchiXL consultant die voor ons de architectuur voor de elektronische dienstverlening heeft opgezet. Hij is precies de juiste man als je op zoek bent naar een architect die in dialoog tot een sterk beeldvormend verhaal te komen. Een eersteklas architect die scherp is, goed de dialoog aangaat en op het scherpst van de snede tot een sterk concept komt. Niet makkelijk in een complex domein als e-Dienstverlening. ” (Paul Mallens, Programmamanager)

Logius

Logius vindt het belangrijk om de producten die zij beheert meer onder architectuur te brengen. Een belangrijke slag daarbij is het beschrijven van de huidige architectuur en het beschrijven van de architectuurprincipes die richting geven aan de gewenste situatie.

ArchiXL heeft in twee weken tijd deze stap voor Logius gezet, waarbij tevens het architectuurraamwerk is bepaald en een semantische wiki is ingericht waarin al deze zaken in samenhang zijn beschreven.

"ArchiXL heeft Logius in korte tijd geholpen met het ordenen van haar architectuurproducten. De toepassing van een semantische wiki levert een belangrijke bijdrage aan het borgen van kennis in de organisatie.” (Sander Zwienink, manager architectuur Logius)

Contact

ArchiXL B.V.
Nijverheidsweg Noord 60A-27
3812 PM Amersfoort

Telefoon: 033 258 5545

E-mail: info@archixl.nl

   

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws en ontwikkelingen binnen ArchiXL?

Aanmelden voor de nieuwsbrief