• It Architectuur Amersfoort

  

  • Home
  • Opleidingen
  • Modelleren met ArchiMate

Architectuurmodelleren met ArchiMate

Enterprise Architectuur is een vakgebied dat zich bezig houdt met het sturen op veranderingen in organisaties zodat deze in lijn zijn met strategie, doelstellingen, eisen en ontwikkelingen. Door het gebruik van Enterprise Architectuur verbetert de kwaliteit van de dienstverlening en worden de kosten voor het inrichten en beheren van de organisatie beperkt. Een Enterprise Architectuur bestaat typisch uit een verzameling architectuurprincipes en modellen. Het gebruik van een standaard taal is daarbij belangrijk zodat uniformiteit ontstaat in architectuurmodellen en verwarring wordt voorkomen.

Deze cursus geeft inzicht in architectuurmodelleren met de taal ArchiMate. De kracht van ArchiMate is dat het verschillende aspectgebieden met elkaar verbindt (processen, applicaties en technologie) waardoor inzicht in de samenhang van de organisatie ontstaat. Daarmee onderscheidt het zich van andere talen die specifiek gericht zijn op specifieke deelgebieden zoals het modelleren van software (UML). Daarnaast is ArchiMate een open standaard en heeft het inmiddels een brede gebruikersgroep. Door gebruik te maken van ArchiMate krijgen organisaties een beter overzicht en inzicht, waardoor veranderingen beter kunnen worden gestuurd. De cursus zoals deze door ArchiXL wordt gegeven combineert een goede theoretische basis met rijke praktijkervaringen en inzichten. De modellen die worden aangereikt zijn in de praktijk beproefd door consultants van ArchiXL. Zij weten daardoor wat wel en niet verstandig is en wat de meeste toegevoegde waarde heeft.

Programma

De cursus bestaat uit één dag waarin ondermeer wordt ingegaan op architectuur modellering in het algemeen en de rol van ArchiMate hierin. Uiteraard zal ook uitgebreid ingegaan worden op ArchiMate zelf; de visie erachter, de concepten, de notatie en de modellen. Daarbij wordt duidelijk welke diagrammen je kunt maken, welke het meest relevant zijn en wat je ermee kunt doen. Naast behandeling van de theorie zal er ruimte zijn voor discussie en zal aan de hand van een case geoefend worden.

Leerdoelen

  • Kennis hebben van architectuurmodellering in het algemeen en de rol van ArchiMate erin.
  • Kennis hebben van de concepten, notatie en gezichtspunten van ArchiMate.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor informatiemanagers, enterprise architecten, business architecten en IT architecten of anderen met een interesse in architectuurmodellering. De cursus is vooral bedoeld als kennismaking met ArchiMate, dus voorkennis ervan wordt niet verondersteld.

Cursusduur en locatie

De cursus duurt 1 dag van 09:30 tot 17:00 uur of van 14.00 tot 21.00 uur en wordt gegeven in het midden van het land.

Kosten

De kosten bedragen € 475,- exclusief BTW en zijn inclusief materiaal, koffie, thee en een lichte maaltijd.

Data

Deze cursus wordt op dit moment alleen als in-company training aangeboden.

Inschrijven

Om je in te schrijven kun je dit formulier invullen.

Contact

ArchiXL B.V.
Nijverheidsweg Noord 60A-27
3812 PM Amersfoort

Telefoon: 033 258 5545

E-mail: info@archixl.nl

   

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws en ontwikkelingen binnen ArchiXL?

Aanmelden voor de nieuwsbrief