• It Architectuur Amersfoort

  

  • Home
  • Opleidingen
  • Referentie-architectuur

Referentie-architectuur

Deze cursus biedt een direct toepasbare IT referentie-architectuur en is daarmee uniek. In een korte tijd krijgt de deelnemer inzicht in de meest optimale inrichting van zijn IT omgeving. Daarbij komen alle belangrijke IT aspecten en trends langs zoals Service Oriented Architecture, Business Process Management, Business Intelligence en Identity Management. De deelnemer wordt aan de hand genomen middels standaard architectuurprincipes en modellen op deze gebieden. Daarmee krijgt de deelnemer concrete handvatten om de inrichting van zijn eigen IT-omgeving te verbeteren.

Programma

Dag 1: Inleiding, Applicatie Achitectuur, Software-architectuur, Enterprise Application Integration en Service Oriented Architecture
Op deze dag zal de basis van de referentie-architectuur leggen door een overkoepelend model te presenteren en inzicht te geven in relevante trends. Daarnaast wordt een generiek applicatielandschap geschetst, en wordt ingegaan op de structuur van individuele applicaties (software-architectuur) en op hoe applicaties het best met elkaar kunnen integreren.

Dag 2: Portals, Enterprise Content Management, Business Process Management en Business Intelligence
Gedurende deze dag wordt aandacht besteedt aan de gebruikerservaring en hoe deze het best ondersteund kan worden. Daarbij wordt ook ingegaan op verschillende soorten processen en de daarbij relevante oplossingen. Welke functionaliteiten kunnen worden geboden en hoe kunnen deze het best worden ingevuld met technologie?

Dag 3: Infrastructuur en Identity & Access Management
In deze dag wordt op het fundament van de architectuur ingegaan: de infrastructuur en de maatregelen die hierin kunnen worden genomen om te kunnen voldoen aan niet-functionele eisen. Ook is er aandacht voor het beveiligen van systemen en de infrastructuur die daarvoor nodig is. De dag wordt afgesloten met een huiswerkopdracht die de vierde dag wordt besproken.

Dag 4: Terugkomdag- discussie over architectuur van deelnemerorganisaties
In de huiswerkopdracht worden de deelnemers gevraagd om te bepalen welke concrete verbeteringen mogelijk zijn in de IT architectuur van hun eigen organisatie en te komen met een voorstel voor een nieuwe IT architectuur. Op deze dag wordt dit huiswerk besproken en krijgt de deelnemer constructieve feedback van de docent en mede-deelnemers.

Leerdoelen

  • Kennis hebben van een aantal belangrijke IT ontwikkelingen en de impact ervan op de IT-omgeving.
  • Inzicht hebben in wat een goede software-architectuur is zodat deze goed onderhoudbaar is en kan voldoen aan de gestelde eisen.
  • Inzicht hebben in hoe een applicatie-landschap het best kan worden gestructureerd, daarbij maximaal gebruikmakend van generieke oplossingen voor Portals, BPM, ECM, EAI, BI en IDM.
  • Inzicht hebben in hoe de IT-infrastructuur het best kan worden ingericht zodat deze kan voldoen aan de niet-functionele eisen.
  • Ervaring opdoen met het reviewen van een bestaande IT architectuur en het opstellen van een gewenste IT architectuur.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor IT architecten met een brede interesse, van software tot en met infrastructuur. Vooral IT architecten met een beperkte ervaring zullen profiteren van de best-practices en modellen die worden aangereikt. Ervaren IT architecten die zich tot nu toe alleen met een deel van IT hebben bezig gehouden zullen het overzicht die deze cursus aanbiedt waarderen. Let op dat deze cursus niet tot doel heeft om op de geschetste gebieden in detail te gaan; de cursus beoogt vooral een overzicht te geven en praktische handvatten voor verbetering aan te reiken.

Werkvormen

Naast theorie wordt er veel tijd genomen om met elkaar te discussiëren en cases uit te werken. In de cursus is ruimte om de referentie-architecturen toe te passen, waarbij deelnemers hun eigen organisatie als casus in kunnen brengen.

Cursusduur en locatie

De cursus duurt 4 dagen van 09:30 tot 17:00 uur of van 14.00 tot 21.00 uur en wordt gegeven in het midden van het land.

Kosten

De kosten bedragen € 1800,- exclusief BTW en zijn inclusief materiaal, koffie, thee en een lichte maaltijd.

Data

Deze cursus wordt op dit moment alleen als in-company training aangeboden.

Inschrijven

Wil je meer informatie over deze cursus, neem dan contact op met Danny Greefhorst via e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of telefoon (06-45239926).

Contact

ArchiXL B.V.
Nijverheidsweg Noord 60-27
3812 PM Amersfoort

Telefoon: 033 258 5545

E-mail: info@archixl.nl

   

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws en ontwikkelingen binnen ArchiXL?

Aanmelden voor de nieuwsbrief