• It Architectuur Amersfoort

  

  • Home
  • Organisatie
  • Nieuws
  • ArchiXL organiseert SMWCon 2017

ArchiXL organiseert SMWCon 2017

ArchiXL organiseert samen met de Open Universiteit de SMWCon 2017. Deze conferentie is specifiek gericht op semantische wiki's met MediaWiki. Op dit congres komen jaarlijks gebruikers van Semantic Mediawiki bij elkaar en wordt kennis en ervaring op dat gebied uitgewisseld. Kennis en semantiek zijn centrale thema's in de visie en missie van ArchiXL en gebundeld onder het label XL&Knowledge. Dit jaar heeft ArchiXL een leidende rol in de organisatie van het congres. Uiteraard zullen we ook dit jaar weer een aantal interessante presentaties verzorgen, waarin we onze ervaringen met het WikiXL platform delen. Keynote spreker is Frank van Harmelen van de Vrije Universiteit, hoogleraar op het gebied van kennisrepresentatie en redenering.

Vorig jaar was ArchiXL ook sponsor en aanwezig op de SMWCon 2016 in Frankfurt. Meer dan 100 internationale bezoekers deelden daar ervaring met het toepassen van wikis en welke uitbreidingen op de wiki software zij hebben gemaakt voor hun gebruikers. ArchiXL presenteerde op deze bijeenkomst ArchiMedes; een standaard oplossing voor het ontsluiten van architectuur, gebaseerd op de ArchiMate uitwisselstandaard. Er was ook interesse in onze standaard oplossing voor het ondersteunen van information security management systemen: de ISMS wiki. Hierin kunnen organisaties grip krijgen op informatiebeveiliging door hun maatregelen gestructureerd in kaart te brengen.

Toine presenting Archimedes at SMWcon

In de presentaties werden veel interessante toepassingen van semantische wiki’s getoond. Dit varieerde van ziekenhuizen die doktoren in staat stellen zelf analyses te doen op patiëntgegevens tot het gebruik van een wiki om domotica slimmer te laten samenwerken om ouderen in hun huis te helpen. Duidelijk was dat wereldwijd organisaties Semantic Mediawiki gebruiken, tot in het ISS aan toe. Het Kadaster presenteerde haar innovatiefunnel waarmee zij innovatieprojecten beheert. ArchiXL heeft het Kadaster daarbij geholpen met een wiki waar innovaties in beheerd en gevisualiseerd kunnen worden. Deze wiki is ook gekoppeld aan een tool voor het visualiseren van Linked Data.

Presenting the Kadaster Innovation Funnel

Contact

ArchiXL B.V.
Nijverheidsweg Noord 60A-27
3812 PM Amersfoort

Telefoon: 033 258 5545

E-mail: info@archixl.nl

   

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws en ontwikkelingen binnen ArchiXL?

Aanmelden voor de nieuwsbrief