• It Architectuur Amersfoort

  

  • Home
  • Organisatie
  • Sponsoring en ondersteuning

Sponsoring en ondersteuning

ArchiXL ondersteunt een aantal initiatieven op het gebied van enterprise-architectuur. Doel is het vakgebied verder te ontwikkelen en op een hoger niveau te brengen. Daarmee faciliteren we het delen van kennis en ervaringen. Iets wat in onze visie essentieel is om ons vak professioneel uit te voeren.

Ngi-NGN

Ngi-NGN is een Nederlands platform voor ICT-professionals. De special interest group architectuur van het Ngi-NGN wil onderling kennis en ervaring delen over architectuur in de ICT.  Met het doel elkaar te inspireren en deskundigheid te bevorderen. Danny Greefhorst is voorzitter van het bestuur van de afdeling architectuur. In dat kader organiseert hij ook sessies waarin architecten onderling kennis delen.

Via Nova Architectura

Via Nova Architectura is een kennisportaal, gericht op het delen van kennis en ervaring op het gebied van digitale architectuur. VNA is gestart als een Nederlands initiatief en wil iedereen bereiken die in het onderwerp is geïnteresseerd. Inmiddels is de verantwoordelijke stichting gelieerd aan het Nederlands Architectuur Forum. Danny Greefhorst heeft een grote bijdrage geleverd aan het opzetten van Via Nova Architectura en is nu voorzitter van het bestuur. In die rol draagt ArchiXL in belangrijke mate bij aan het vakgebied en de ontwikkeling ervan.

Nederlands Architectuur Forum

architectuur-forum-logoDe missie van het Nederlands Architectuur Forum (NAF) is het bevorderen van werken onder architectuur. Het NAF bestaat sinds 2002 en heeft inmiddels een uitgebreid netwerk opgebouwd van meer dan vijftig gebruikerspartijen, leveranciers en instellingen in wetenschap en onderwijs. ArchiXL is lid van het NAF en participeert in de werkgroep architectuurprincipes.

The Open Group

open-group-logo The Open Group is van groot belang voor de standaardisatie van enterprise-architectuur. In het bijzonder beheert het ArchiMate en TOGAF, die respectievelijk een standaardtaal en -methode voor enterprise-architectuur bieden. ArchiXL gelooft sterk in het gebruik van standaarden en past deze op een pragmatische wijze toe in projecten. Verder participeren we in de Open Group om opgedane kennis te delen. Een aantal van onze consultants is TOGAF-gecertificeerd.

Contact

ArchiXL B.V.
Nijverheidsweg Noord 60A-27
3812 PM Amersfoort

Telefoon: 033 258 5545

E-mail: info@archixl.nl

   

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws en ontwikkelingen binnen ArchiXL?

Aanmelden voor de nieuwsbrief