• It Architectuur Amersfoort

  

  • Home
  • Publicaties
  • Blog
  • ArchiXL traineeship: Vier vragen aan Joeri, junior consultant bij ArchiXL

ArchiXL traineeship: Vier vragen aan Joeri, junior consultant bij ArchiXL

25 november 2020

Wat zou je iemand die een baan zoekt aanraden?

Ga in gesprek met meerdere werkgevers. Alleen zo ga je de verschillen zien en ontdekken wat voor jou belangrijk is in een baan. Daarbij zegt de manier waarop een sollicitatiegesprek wordt gevoerd al veel. Wat mij betreft is het een moment waarop beide partijen (sollicitant en werkgever) bekijken of er een match is. En misschien een open deur, maar onderzoek of een traineeship iets voor jou is. Voor mij is, zo aan de start van mijn carrière, de combinatie van werken en leren perfect.

Hoe zou je jouw jaar bij ArchiXL in 3 woorden vatten?

Verantwoordelijk, divers, uitdagend.

Waarom heb je voor het ArchiXL traineeship gekozen?

Bij het schrijven van mijn scriptie was een van de ArchiXL partners mijn begeleider. Het schrijven van mijn scriptie ging eigenlijk naadloos over in een baan bij ArchiXL. Ik heb nog wel wat andere gesprekken gevoerd, maar al snel heb ik besloten voor ArchiXL te kiezen. Al tijdens het scriptietraject viel me namelijk de sfeer binnen het ArchiXL team op: vriendelijke en geïnteresseerde mensen die me graag hielpen.

Eenmaal aan de slag als consultant krijg ik veel vrijheid en grote verantwoordelijkheden. Maar als nodig is er alle benodigde ondersteuning, zowel vakinhoudelijk als op gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ik krijg diverse trainingen en een coach helpt mij te ontdekken waar ik nu echt enthousiast van wordt. Die combinatie van serieuze werkervaring opdoen en leren, is voor mij de reden waarom ik voor het ArchiXL traineeship heb gekozen!

Wat doe je eigenlijk als junior consultant?

Veel verschillende projecten! Ik heb één grote klant (Geonovum) en daarnaast heb ik meerdere kleine opdrachten zowel voor klanten als voor ArchiXL. Die combinatie maakt mijn baan ontzettend leuk.

Voor ArchiXL ben ik bijvoorbeeld aan het nadenken over onze kernwaarden en de manier waarop we onze klanten nog beter kunnen bedienen. Iets waar ik eerder bij Coolblue ervaring mee opdeed. Voor Geonovum ben ik juist weer vakinhoudellijk aan de slag. In een klein team werk ik aan de informatievoorziening behorende bij de regionale energie transitie.

Wat het nog leuker maakt is dat ik vrij ben om mijn dagen zelf in te delen. Natuurlijk in overleg met mijn klanten, maar ik heb geen baan waar ik dagelijks verplicht ben om van 9 tot 5 op kantoor te zitten.

Wil je meer weten over werken bij ArchiXL? Neem dan contact op met Nils Couwenbergh Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0630436893.

Social Bookmarks

Contact

ArchiXL B.V.
Nijverheidsweg Noord 60A-27
3812 PM Amersfoort

Telefoon: 033 258 5545

E-mail: info@archixl.nl

   

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws en ontwikkelingen binnen ArchiXL?

Aanmelden voor de nieuwsbrief